Poštovane kolegice i kolege,

nadamo se da ste u dobrom zdravlju i na sigurnome.  Svjesni smo da svi prolazimo kroz teške trenutke i velike izazove.

HUUP je početkom godine oglasio redovite rokove certificiranja voditelja projekata za 2020. godinu. S obzirom na trenutne okolnosti, upute i naloge mjerodavnih tijela, kao i uputu IPMA o privremenim uvjetima za certifikaciju koji vrijede do 30. rujna 2020., HUUP-CERT je izvršio prilagodbe u postupku certificiranja.

HUUP-CERT je uz odobrenje IPMA-e promijenio slijed certifikacijskog postupka za razine C i B tako da se kandidatima prvo izdaje zadatak za izradu izvješća o projektu koji kandidat radi od doma, a zatim se ovisno o općim okolnostima provodi ostali dio certifikacijskog postupka u prostorima HUUPa ili u virtualnom okruženju. Postupak za certificiranje za razinu A nije promijenjen, jedino se završni intervju može odvijati korištenjem e-alata.

Neobično smo ponosni što možemo najaviti promjene u postupku certificiranja za D razinu. Već ranije smo pripremali provedbu e-testa za D razinu, a trenutne okolnosti su ubrzale odluku i provedbu. Najavljujemo vam da od 23. travnja 2020. pa nadalje, ispite za IPMA D razinu provodimo putem e-testa pri čemu svaki kandidat polaže ispit iz svojeg doma ili ureda u svojem gradu te nije potrebno putovati. Važno je pri tome napomenuti da cijena certificiranja za kandidate ostaje nepromijenjena.

U cilju zadržavanja kvalitete i sigurnosti pokrenuli smo suradnju s tvrtkom Ekspertni softverski sustavi za podršku efikasnom razvoju talenata d.o.o. iz Zagreba koja je razvila i uspješno primjenjuje provjereni software „Performa 365Exams (P365)“ za provedbu e-ispita. Kod našeg ispita P365 koristimo u kombinaciji sa Skype.  Korištenje P365 je jednostavno  i ne zahtijeva značajniju pripremu kandidata koji prije i za vrijeme ispita dobivaju sve potrebne upute i tehničku podršku. Ovaj fleksibilni alat će olakšati ispit za kandidate i ispitivače te ubrzati postupak.  Pri tome su forma, detalji  i model ispitnih pitanja, kao i način ocjenjivanja, ostali potpuno nepromijenjeni kao kod klasičnog ispita do sada.

Zahvaljujemo vam na vašoj podršci i molimo da nas kontaktirate u slučaju bilo koje potrebe ili nejasnoće. Na raspolaganju vam je naš mail capm-cert@capm.hr kao i brojevi telefona menadžera certifikacije, administratora certifikacije i predsjednika Udruge koji se nalaze na web stranici www.capm.hr .

Svima želimo dobro zdravlje i maksimalnu sigurnost te uspješno upravljanje projektima.

 

Za Hrvatsku udrugu za upravljanje projektima,

Mladen Radujković
Predsjednik