POZIV NA OTVORENO PREDAVANJE U ORGANIZACIJI HRVATSKE UDRUGE ZA UPRAVLJANJE PROJEKTIMA, IPMA YOUNG CREWA CROATIA, VELEUČILIŠTA BALTAZAR ZAPREŠIĆ (STUDIJ PROJEKTNI MENADŽMENT), ALUMNI KLUBA BALTAZAR I TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA ZAPREŠIĆA

Veleučilište Baltazar Zaprešić

Vladimira Novaka 23, Zaprešić

Ponedjeljak, 27.01.2020. u 17:30 sati (dvorana 2)

PROJEKTNI MENADŽMENT U KONTEKSTU MODESRNOG UPRAVLJANJA DESTINACIJOM I SPECIFIČNIH OBLIKA TURIZMA

Toni Ganjto, direktor Turističke zajednice grada Zaprešića

SAŽETAK PREDAVANJA

Industrija turizma čini gotovo 20% hrvatskog BDP-a i najznačajniji je dio hrvatskog gospodarstva. Hrvatska sve adute usmjerava na turizam, ali nema dovoljno razvijenih turističkih proizvoda koji bi osigurali cjelogodišnji turizam. Kakav nam je kontinentalni turizam i koliko smo dobri u turizmu doživljaja? Što može ponuditi Zaprešić u turističkom smislu i kako planira pozicionirati svoje turističke atrakcija? Upravo ovo predavanje odgovorit će na postavljena pitanja i objasnit će važnost modernog i integriranog pristupa u sustavu upravljanja destinacijom, ali i pojasniti održivost turizma kroz specifične oblike turizma. Osim toga predavanje će staviti naglasak na projektno planiranje i projektno udruživanje kao najvažnije elemente novog sustava destinacijskih menadžment organizacija koja će od sljedeće godine zamijeniti stari sustav turističkih zajednica.

KRATKI CV PREDAVAČA

Predavanje

Toni Ganjto na Veleučilištu Baltazar Zaprešić završio je preddiplomski studij Poslovanja i upravljanja (usmjerenje Poslovna ekonomija i financije) te diplomski studij Projektnog menadžmenta nakon čega otvara svoju turističku agenciju s naglaskom na razvoj specifičnih oblika turizma i usluge savjetovanja iz područja poslovanja turističkih agencija. Gotovo desetogodišnje iskustvo i svoje stručno znanje iz turizma počeo je graditi već krajem srednjoškolskih dana kroz posao u prodaji i marketingu turističkih proizvoda te poslovima turističkog praćenja i vođenja na hrvatskim, europskim i dalekim destinacijama. Predavao je, vodio i predsjedavao Povjerenstvom za provedbu ispita za nove turističke pratitelje u putničkim agencijama Toptours, Mondo Travel i APP Požega (današnja Arriva), seminare i edukacije iz turizma za voditelje poslovnice turističke agencije i turističkog vodiča. Predavač na seminarima iz predmeta: Osnove turizma i uvod u turističko poslovanje, Turističke agencije i Operativno-tehnički poslovi vođenja za turističkog vodiča, kao i voditelj seminara i edukacija iz turizma te predsjednik ispitnog Povjerenstva prema rješenju Ministarstva turizma. Njegovo posebno područje interesa u turizmu usmjereno je na razvoj novih turističkih proizvoda i upravljanje destinacijom koje smatra najvećim profesionalnim izazovom što je potvrđeno njegovim izborom za direktora Turističke zajednice grada Zaprešića u svibnju 2019. Tijekom studija bio je predsjednik nacionalnog koordinativnog tijela studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske gdje je pokrenuo niz projekata koji se odnose na povezivanje tržišta rada i visokog obrazovanja, kao i sudjelovao u pripremi propisa koji se odnose na visoko obrazovanje i studentski standard u Hrvatskoj. Isto tako, tijekom studija bio je demonstrator na kolegijima makroekonomija i Poslovna ekonomija i organizacija.