POZIV NA OTVORENO PREDAVANJE U ORGANIZACIJI HRVATSKE UDRUGE ZA UPRAVLJANJE PROJEKTIMA, IPMA YOUNG CREWA CROATIA, VELEUČILIŠTA BALTAZAR ZAPREŠIĆ

(STUDIJ PROJEKTNI MENADŽMENT) I JULIUS ROSE D. O. O. 

Petak, 22. 1. 2021. od 18,00 do 19,00 sati

(online, MS Teams – LINK ZA PRISTUP PREDAVANJU) 

PROJEKTNI MENADŽMENT NA PRIMJERU KONGRESNOG TURIZMA 

Ivana Kolar, direktorica Julius Rose d. o. o. 

 

SAŽETAK PREDAVANJA

Projektni menadžment danas je dio svakoga suvremenog poslovanja i razvoja. Kongresni turizam jedan je od izvrsnih primjera cjelovitog procesa projektnog menadžmenta s obzirom na to da organizacija svakog poslovnog događaja uključuje čitav niz upravljačkih područja, kao što su planiranje, vođenje, marketing, kontrola, budžetiranje, upravljanje rizicima, logistika, izvedba i evaluacija.

Kroz ovo predavanje predavačica će na konkretnim primjerima iz prakse prikazati proces projektnog menadžmenta u kontekstu kongresnog turizma, odnosno kroz primjer organizacije međunarodne konferencije Može li hrvatski turizam 365?. Predavačica je dosad uspješno realizirala konferenciju četiri puta, i to u tri navrata kao klasičan poslovni event te jednom u hibridnom (uživo i online) Covid-19 aranžmanu. Svaki je put upravo kvalitetno upravljanje projektom omogućilo uspješnu realizaciju konferencije.

KRATKI CV PREDAVAČICE

Ivana Kolar bavi se savjetovanjem i vođenjem projekata u turizmu. Vodi tvrtku Julius Rose d. o. o., za savjetovanje u poslovnom upravljanju, vođenju investicijskih projekata i razvoju nove vrijednosti. Dugi niz godina bila je direktorica Terma Tuhelj d. o. o., gdje je danas angažirana kao savjetnica Uprave. Vodila je poslovanje i razvoj centra gotovo od osnivanja, uključujući vođenje velikih investicijskih projekata i transformaciju centra u najveći termalni i wellness resort u Hrvatskoj. Aktivno sudjeluje u brojnim organizacijama i udrugama za razvoj i promicanje turizma i  gospodarstva – HGK-u, UPUHH-u, KUH-u, HUP-u i drugima. Godine 2011. dobila je priznanje “Manager godine” od CROMA udruženja. Kreiranjem i organizacijom stručnih turističkih konferencija Može li hrvatski turizam 365? i Smart Tourism 5.0 te drugim aktivnostima značajno utječe na razvoj turizma u Hrvatskoj. Mentorica je studentima studija Projektni menadžment na Veleučilištu Baltazar Zaprešić u sklopu suradnje s Udrugom multitasking menadžera – poslovni klub.